TT Yhteydet
Mansaarelle moottoripyörällä
Yhteydet saarelle - Aikataulutus

Lauttamatkan varaaminen kannattaa aloittaa takaperin eli varaa ensin reitti Englanti tai Irlanti- Mansaari. Päätä sen mukaan, millä lautalla ehdit ajoissa Mansaaren lautalle. Äläkä missään tapauksessa tee kuten minä 2007; vedä aikataulua liian tiukaksi. Brittien tullibyrokratia on omiaan muuttamaan kolmen tunnin siirtymän ja rauhallisen ajelun halki kauniiden nummien, taisteluksi elämästä ja kuolemasta. Vieläpä vasemmalla puolella tietä. Se ei ole kivaa! Voin kertoa kokemuksesta.

Vilkaise ensin kalenteriin. Kuten kerroin aiemmin, Mansaaren TT järjestetään vuosittain touko-kesäkuun vaihteessa. Jos haluat tulevan vuoden reissulle mukaan, sinun pitää varata lauttamatkasi jo edellisen vuoden keväällä. Silloin pääset vielä valitsemaan lähtöpäivän Englannista tai Irlannista ja paluupäivän Douglasista, Mansaarelta. Muuten joudut tyytymään siihen, mitä on jäljellä.

Jos puolestaan haluat kuluvan vuoden reissulle... Varaudu kaivamaan kuvetta ja arpomaan meno- ja paluupäiviä sopivien lauttojen mukaan. Mansaarelle liikennöi vain yksi lauttayhtiö, joka vielä kaupan päälle saattaa muuttaa aikataulujaan ja lähtö/paluupaikkojaan mielensä mukaan. Se taitaa olla yksi niistä harvoista monopoleista, joka on vielä jäljellä EU-alueella.

Suomesta Mansaarelle moottoripyörällä

Käy vilkaisemassa aferry.to. Sieltä löytyy lauttoja ympäri Eurooppaa. Me olemme käyttäneet matkoillamme lähinnä reittiä Helsinki-Travemünde-Ijmuiden-New Castle Upon Tyne-Liverpool/Heysham-Douglas. Reitti ei ole kaikkein halvin, mutta ajomatkan suhteen se oli helpoin ainakin vuosina 2007 - 2009.

Finnlinesia voin suositella välille Suomi - Saksa, koska tämä lauttayhtiö panostaa ihan uudella tavalla palveluun.

Web Hosting Companies